vseofantasy

Monday, September 12, 2005

Han solo

Příběh tentokrát začíná na Bespinu. Han přicestoval na turnaj v sabaccu. Setkává se zde s několika starými známými a přes pár nepříjemností vyhrává celý turnaj a s ním i Falcona. Následuje horečné období, kdy Han systematicky zdokonaluje Falcona, pašuje nejrůznější kontraband pro Jabbu, navštíví Kashyyk (planetu Wookijů), kde se Chewie konečně ožení se svou láskou a nakonec se musí urychleně (téměř v poslední minutě) vypařit, neboť Salla Zend se rozhodla, že se za něj provdá ať chce, nebo nechce.

Zatímco Han prožívá různá dobrodružství v Korporačním sektoru (která popisuje úplně jiná trilogie), v Palpatinově Impériu se po sérii masakrů civilního obyvatelstva organizuje hnutí odporu, známé po sjednocení jako Povstalecká Aliance. Na vzniku Aliance se vedle řady politiků dost zásadně podílí Hanova bývalá láska Bria Tharen, která vedle misí politických podniká i mise bojové, zaměřené převážně proti otrokářům.

Vedle výše popsaných událostí probíhá ještě jedna válka - boj o moc mezi Huttskými klany i uvnitř jednotlivých klanů. Místem, kde se různé osudy a dějové linie definitivně střetnou, se stává Ylesie.