vseofantasy

Monday, June 26, 2006

Mark se konečně propracoval k poškozenému obvodu.

Vyměnil několik desek a pak, s tichým cvaknutím, se mu podařilo zaklapnout aretovaný spínač hlavního okruhu.
Poté se událo několik věcí najednou. Tygr, opírající se o plot byl neznámou silou se suchým zapraskáním odhozen kamsi do džungle. Veselý povyk ptactva proťal táhlý hvizd generátoru laserového jištění a dvůr se ponořil do tisíců záblesků energetických svazků, které velice efektivně pročesávaly oblohu nad skupinkou budov. Po několika sekundách se dvůr ponořil do absolutního ticha. Laserové zaměřovače, v okamžiku nouzového režimu přepnuté na maximální citlivost, se akusticky zaměřovaly na každý šelest a neúprosně zlikvidovaly jeho příčinu.
Mark, ochromený v půli pohybu u rozvodné skříně, vyslal k Rayovi telepatickou poznámku : "Taky jsi mě mohl upozornit na to, jak nebezpečný může tenhle systém být." Pokusil se vší silou vypnout právě nahozený jistič, ale marně. Systém byl blokován proti úmyslnému rozpojení a Mark musel konstatovat, že zcela dokonale. Pak dodal: "S něčím takovým jsem se ještě nesetkal."
"Já také ne." odvětil android a pak dodal : "Jako bys nevěděl, že Elsa chce mít doma vždycky to nejlepší."
Mark se na něho podíval "Máš pravdu. To jsou ty nevyzkoušené systémy. Z laboratoře přímo na dvorek. Ale proč zrovna sem?"
"Asi se chtěl konstruktér dobře zapsat u vedení firmy."