vseofantasy

Wednesday, August 23, 2006

Zirda má v průměrru 1,2

"velikosti Země. Gravitace je taky mírně vyšší, ale alespoň budeme mít po návratu lepší kondičku." informoval Marka android." Den zde trvá 27 hodin a planeta, jestli se jí tak dá říkat, má dva malé měsíce. Složení vzduchu je podobné jako na Zemi."
"Tak to je dobře." zaradoval se kapitán "Po poslední implantaci kyslíkového přístroje mám ještě čerstvé jizvy a nerad bych si to zopakoval zbytečně brzy."
"Civilizace je zde soustředěna do dvou oblastí. Vývojově dále je velkostrovní říše, ale slibně vypadá i technická civilizace na jihu největšího kontinentu." dodal Ray.
Mark si se zájmem prohlížel pestrou planetu, která postupně zaplnila celou obrazovku. "Necháme autopilota zaparkovat astronef na oběžné dráze za menším měsícem a dolů sestoupíme jen s výsadkovým modulem. Průzkum začneme na ostrovní říši. Dolů zamiříme po nejstrmější dráze, kdyby tam byly nějaké radary, tak ať nemají zbytečné starosti se zaměřováním. Máš vše připraveno ?" obrátil se na Raye.
O chvilku později se od astronefu oddělil malý modul, který se prudce propadl do husté atmosféry planety. Na několik okamžiků zazářil jako jasný asteroid a pak beze stopy zmizel v neproniknutelné tmě odvrácené polokoule Zirdy.