vseofantasy

Tuesday, June 27, 2006

Tak to se mu tedy povedlo !

usmál se Mark "Co teď ?"
Ray chvíli vyhodnocoval případné technické slabiny systému a pak vyslal: "Musíme se v absolutní tichosti dostat přes dvůr k pancéřovvaným dveřím. Použil bych antigrav a odnesl tě vzduchem, ale sytém má magnetická čidla a energetický tok v antigravitaačním zařízení by mne prozradil. Musíme tedy pěšky. A našlapuj opatrně!"
Mark se modlil, aby pancéřové vstupní dveře neskřípaly. To je jejich jediná naděje na přežití. Opatrně našlapoval a s citem překračoval zuhelnatělé zbytky pestrobarevného zpěvavého ptactva. Vtom se mu v hlavě vynořil spásný nápad. Obrátil se na Raye :" Mám u sebe nouzový komunikátor S.D.P.P. Mohu vyslat kódový signál a oni vypnou proud v celé oblasti."
Android se zasekl v půli kroku a vyslal: "Ne, jen to ne. První ignorant, který šifru zachytí, bude chtít akustické potvrzení. Ta krabička to na tebe zabučí a než se stačíš leknout, budeš mít upálenou ruku s komunikátorem až k lokti. Snaž se přitom raději držet stranou ode mne, ať to neschytám taky. Nikdy nevíš, který laser tě zabere."