vseofantasy

Thursday, January 25, 2007

Neváhal ani okamžik. Odhodil Mark na podlahu a rozeběhl se ke druhým pancéřovaným dveřím kompresní komory. Rozrazil plastex s červenou páčkou a uvolnil zámek. Kolem otevírajících se pantů to zlověstně zasyčelo a před androidem se otevřela dlouhá osvětlená chodbba do útrob lodi. Vyrazil vpřed. Podle koncepce konstrukcí bojových křižníků je řídící kabina přesně v centru lodi, obklopena silovými štíty, které ji chrání jak proti zásahu zvenčí, tak proti explozi reaktoru. Utíkal chodbou a udýchaně odpočítával jednotlivé dveře kabin. Pak zahnul doprava a zarazil se. Přímo proti němu stál bojový ovoid. Raye polila vlna hrůzy.
Dostal se tak daleko. Kousek odsud mu umírá přítel a on tu takhle ostudně skončí. To je smůla. Nehybně zíral na monstrum, vybavené ostrými univerzálními řezačkami a paralyzujícími kleštěmi. Pak si uvědomil, že se nehýbá.
" Není aktivován." oddechl si. Někdo při odchodu omylem vypnull i bezpečnostní okruhy. Bleskurychle se kolem ovoida protáhl a vstoupil do kabiny. Na monitorech bezpečnostních okruhů spatřil, jak se postavy v kombinézách hrnou po schůdcích do pootevřených dveří, kde leží Mark.