vseofantasy

Tuesday, February 13, 2007

" Tak vybral jste si ? " zeptala se sekretářka, když stěna opět ztmavla a počítač vyčerpal seznam všech zaměstnankyň solanského rekreačního centra v činné službě.
" Nevybral, ale bylo to hezký. " odtušil Sarga " Nechte mě teď v klidu přemýšlet a já si něco vyberu časem. Doufám, že mezitím nikdo nebude cenzurovat seznamy, mám dojem, že těch dívek bylo podstatně méně než posledně."
" Chtěli jsme pro vás jen to nejlepší."
" Rád bych vám věřil." usmál se generál " ale s tou korupcí se tu taky bude muset časem něco udělat."
Sekretářka na něj rozpačitě zírala a obávala se nejhoršího. Byla připravena nabídnout generálovi cokoliv, jen aby nezačal vyšetřovat podloudné provize a úniky tohoto oddělení. Přes její dosud úspěšnou hvězdu právě přelétl stín a hrozil, že ji smete. Vždyť neudělala žádnou chybu, tak proč je generál dnes tak nesnesitelně komisní. Dívčino zděšení uvedlo Sargu do rozpaků a tak dodal : " Samozřejmě, že ne dneska. Možná někdy časem. Ale teď můžete odejít a ať mne nikdo neruší. Potřebuji klid a beru jenom spojení přímo s Quarkem 7. Kromě asteroidu a toho křižníku mne nic nezajímá.."
Dívka se otočila a s úlevou prchala z místnosti, ve které za sebou zanechala zachmuřeného Sargu. Ten právě přemýšlel nad důsledky nouzového vysílání z bojového křižníku, které před ním vyjíždělo na displeji. Nějaký Ray 2 zde osočoval Solan z útoku na agenty SDPP a vyžadoval okamžitý zákrok vesmírné policie. Hlášení mělo naštěstí jedinou chybičku. Ray 2 neznal své souřadnice a tak udával své poslední koordináty ze zcela jiného sektoru galaxie. To může sice vyvolat nepříjemnosti, ale nakonec se pozemská unie bude muset stejně omluvit a celá situace se uklidní.