vseofantasy

Friday, January 26, 2007

Neváhal ani okamžik a aktivoval ovládací pult

dvojicí zelených klíčů, které trčely z řídící desky. Stovky kontrolek zamihotaly a celá raketa se mírně zachvěla.
" Hlásím poruchu ovládání vstupních dveří. Přecházím na nouzový režim." ozvalo se z reproduktoru u stropu a místnost se zalila červeným světlem.
" Aktivuji systém interní obrany. Identifikujte se !!"
Ray zbledl a nevěřícně zíral na poblikávající ukazatel na čtečce kódovacích karet v řídícím pultu. Uslyšel nepříjemné zašramocení za dveřmi a okamžitě se rozhodl. Vytáhl svoji novou solanskou kartu a přiložil ji k zařízení. Zelená kotrolka potvrdila datový vstup.
Chvíli bylo ticho a android znepokojeně sledoval na monitorech lesklé postavy, jak se dobývají dveřmi dovnitř do přechodové komory. V reproduktoru zapraskalo a ozval se mnohem nepříjemnější hlas.
" Agente Rayi, jste zatčen. Ve vlastním zájmu neklaďte odpor."
Ray se prudce otočil a zíral na právě aktivovaného bojového ovoida, který se k němu pomalu sunul. Android se mírnně sehnul a rozhodl se ke skoku. Energetický ukazatel mu dával již pouze 3 minuty života. Ale musí to dokázat. Za ovoidem se na zadním ovládacím panelu centrálního počítače leskl velký nápis. " Autonomní řídící systém. Paměťové čipy."
Ray se odrazil, ale nebyl dost rychlý. Řezačka v ovoidových chapadlech zasvištěla a vysunula mu do cesty svá zubatá ostří.