vseofantasy

Sunday, January 08, 2006

Estehasy

"Tady se mu postavíme!" zařval Estehasy.
"Rexi, Texi! Připravte se!"
Přerývaný dech přehlušilo kvílení rotujících hlavní, dvojčata se postavila přímo proti ústí chodby.
"Pal!"
Vzduch se zatměl železem, rytíř zavrávoral, už se zdálo že ho palba srazí k zemi, dokázal však nabrat rovnováhu a přikrčený postupoval vpřed proti smršti projektilů.
"Stop!" zařval Estehasy, "k ničemu to nevede!"
Odstrčil dvojčata stranou a hodil těžký granát.
Ocel narazila na ocel, granát se odrazil směrem k Estehasymu a explodoval v půli cesty Výbuch porušil strop chodby, zával srazil rytíře k zemi.
"Máme to," řekl s úlevou Estehasy, ale ještě něž větu dokončil, věděl, že to není pravda.
Půltunový balvan trůnící na kupě kamení se skutálel dolů, hromada drti a menší kamenů se rozhrnula, rytíř se postavil a pokračoval v cestě. Estehasy. hodil další granát, ten se však odrazil někam dozadu, Lindina střela sklouzla po ocelovém nárameníku. Rytíř se dostal až do sálu, Rex s Texem na něj okamžitě zaútočili meči, ale rytíř byl mnohem rychlejší, než se při jeho velikosti zdálo možné. Dokázali se jen bránit a uhýbat. Monstrum jediným krytem odrazilo jejich sfázovaný výpad a vrhlo se na Asmundsena, který se snažil zaútočit ze strany. Zabiják se rozběhl proti zdi, s pomocí setrvačnosti a gymnastické obratnosti vyběhl po kolmé stěně téměř až ke stropu, odrazil se a saltem vzad přistál rytíř na ramenou. Než ho obrněnec stačil srazit paží, vbodl jednu ze svých dýk do průzoru hledí a pokusil se skočil pryč. Dýka zůstala pohroužená až po záštitu do helmy, ale rytíř jen lehce zavrávoral. Ještě ve vzduchu trefil Asmundsena pěstí a zabiják zůstal bezvládně ležet na zemi. Rex s Texem opět zaútočili.