vseofantasy

Tuesday, February 20, 2007

" Identifikaci a oprávnění." vyštěkl zabezpečovací automat k tiše bzučícímu křeslu na pásech.
" Dentista 2. Pozemšťan Mark utrpěl při pádu v řídící kabině poškození dvou zubů. Ovládací počítač mne aktivizoval."
" A hele, jak to tady všechno funguje. Ten příkaz byl vydán zřejmě ještě před tím, než jsem to tu převzal." uvažoval Ray 2.
" Vstup do lékařského bloku povolen." zasyčel interkom nad poloprůhlednými plastikovými dveřmi, které se pomalu odsouvaly do stěny.
Dentista 2 se rozjel a pozvolna se sunul k operačnímu sálu, zalitém intenzivními světly reflektorů, kde pod zakrváceným biologickým sarkofágem nabíral Mark novou sílu a enrgii.
" Šok pacienta se nám podařilo překonat, zranění se již zacelilo a ztráta krve byla nahrazena preparátem z palubního kontejneru. Subjek je stále ještě pod vlivem narkotik a proto doporučuji provést doplňkové operace okamžitě. " hlásil lékařský automat přerývaně.
Robot se přisunul k lůžku a opatrně sejmul jedním lesklým chapadlem pružný cíp sarkofágu z Markových úst. Nepotřebné křeslo odsunul stranou a vysunul nad něj stojan s nástroji. Druhé chapadlo s jemnými přísavkami bleskurychle odebralo z pozemšťanových úst vzorky tkáně k přípravě rychlé regenerační směsi. Všechno probíhalo zdánlivě zcela normálně, ale pak se to stalo.