vseofantasy

Sunday, May 13, 2007

Admirále, to je neslýchané.

Váš křižník byl zničen a vy děláte jako by nic." čertila se Elsa.
" Promoňte madam, ala v tuto chvíli hovoříte pouze s civilní osobou, tak vás žádám, abyste mi nezdělovala žádné přísně tajné informace. " ozvalo se z druhého konce telefonního vedení.
Elsa se snažila obraz na monitoru vyladit, aby alespoň ropzpoznala tvář, ale marně. Podpětí, které poslední dobou z nepochopitelných důvodů zachvátilo severní břeh atlantiku, ovlivňovalo i telefonní spojení. Vědci tvrdili něco o poruchách energetických generátorů. Že je prý napadla nějaká bakterie nebo co, ale tomu Elsa nerozumněla. Zato velice dobře rozuměla svému informátorovi, který jí před hodinou sdělil, že zachytil nouzovou zprávu z křižníku vesmírné policie.
" Hovořím s admirálem Neumannem ? " otázala se příkře.
" Neumann u telefonu, ale před deseti minutami jsem byl zbaven hodnosti, takže už vám asi nikdy nebudu muset pomáhat. Zkuste to s mým novým nástupcem. Sbohem."
Ve sluchátku suše zapraskalo a Elsa zůstala vyjeveně zírat do tmavé obrazovky. On zavěsil. To by si normálně nikdy nemohl dovolit. Elsa vlastní polovinu firem, od kterých bere kosmická policie za paušální ceny své vybavení. To tedy znamená, že ho skutečně vyhodili. Ale proč ? Vždyť se tak snažil. Byl na svém postu již více než deset let. Tohle se přece normálně nikdy nedělá.