vseofantasy

Sunday, March 18, 2007

Bojový křižník galaktické policie se s velmi efektní materializační explozí vyloupl z nicoty a vzápětí se ponořil do mrazivého stínu čtvrté planety soustavy. Plukovník Parker měl plné ruce práce a snažil se předvídat všechny následující situace. Celá posádka ve stavu maximální bojové pohotovosti zaujala svá místa u jednotlivých obranných sekcí a plukovník marně přemýšlel, jak mohla průzkumná sonda vystřelená z lodi okamžitě po vstupu do standartního prostoru, přinést tak šokující informace.
" Mám na monitorech sedm solanských bojových křižníků obklopených rojem útočných strojů. " hlásil velící důstojník.
" Připravte útok." zavelel Parker.
" Cože ?? " vyjekl překvapený důstojník. " Vždyť to je jasná sebevražda. Nikdy nemůžeme odolávat takové přesile."
" V nařízeních stojí, že jsme vyzbrojeni dostatečně pro jakoukoliv situaci. Tak si to vyzkoušíme."
" Ale pane, to přece nemůžete myslet vážně. Vždyť všichni víme, že admirál Neumann je zastáncem přehnané úsporné politiky a těm jeho odhadům se nedá věřit. Zavoláme posily. Za hodinu jsou tu a můžeme začít akci. "
" Poručíku, vy pochybujete o kvalitě naší výzbroje ?? Ještě jednou uslyším něco podobného a dám to do hlášení. Jsme vybaveni zcela dostatečně k likvidaci všech těch solanských zastaralých lodí. "
" Ale plukovníku. Ty lodě asi vůbec nebudou zastaralé. Kontrolovali jsme jejich gravitační i magnetické obrazy a nic. Musí mít kolem sebe neprostupné silové pole. Při přímém útoku nemáme šanci. "