vseofantasy

Friday, March 16, 2007

" Kontakt s pozemským křižníkem za čtyři minuty. Holografické projektory už pracují na plný výkon. " hlásil zpravoddajský důstojník.
" Teď jsou na tahu pozemšťané." pronesl generál " Ale jestli budou hrát podle mých pravidel, mají smůlu."
Pozorně se naklonil nad projekční stůl, kde mu přesně tak, jak požadoval, právě promítali stručný rozbor osobnosti, chyb a klíčových způsobů rozhodování velitele pozemského křižníku. Jakýsi plukovník Parker. Svědomitý, vytrvalý, přesný, trochu komisní. Dokonalý voják, jeho jedinou slabinou byly špatné odhady, na které již několikrát doplatil. Ano. Byl povrchní.
Sarga se zmítal ve svém živlu. Teď, když znal svého protivníka do nejmenších detailů, cítil se mnohem lépe. Proti němu nestojí smrtonosný nepřítel, ale pouze člověk. Člověk, který má svá slabá místa, o kterých často nevědí ani jeho nadřízení a většinou ani on sám.
Již dvakrát se nechal hloupým pirátským trikem, nebo špatným odhadem palebné síly i se svým křižníkem sestřelit, ale pokaždé se mu podařilo se katapultovat na nějakou blízkou primitivní planetu. Sám by tam samozřejmě nikdy nepřežil ani dva dny, ale pokaždé ho zachránil kapitán Stone, který byl náhodou vždy nablízku. Pěkná náhoda. Vždyť Stone je tu dnes taky. A Parker mu teď asi letí splatit dluh. No tak uvidíme.