vseofantasy

Sunday, May 20, 2007

To se mu stávalo poslední dobou celkem často. Už se těšil, jestli ho Mark zase jako vždycky zachrání, jak mu bude admirál Neumann předávat vyznamenání. Za co ? Ono už se něco najde. Když jsou ztráty, musí být projev v televizi. A to je pak vhodné aby promluvil velící důstojník o odvaze, hrdinství a podobných věcech. Někdo už před lety zjistil, že úplně nejlépe vypadá, když dostanou oběti posmrtné vyznamenání. Pak ale musí něco dostat i důstojník, který přežil. Tím se mu zvedne i plat a pak je to lepší a lepší.
Parker se těšil ze svých soustavných úspěchů. Náhle si však s údivem uvědomil, že na něho technik nějak podezřele zírá. Napadlo ho, že by měl asi něco neutrálního říct, ale to už bohužel nestihl.
" Konečně, že jste se ozvali. Tak přece někdo přežil. Udejte polohu, ať vás odtamtud dostanem." ozvala se znenadání lámaná galaktština z komunikátoru.
" Kdo to může být ? " divil se technik.
" Nevím ." ucedil Parker, který si až nyní uvědomil, že musí hodně napínat sluch, aby technikovi rozuměl. Už je to tak. Sluchový implantát se zřejmě při otřesu poškodil a teď asi dodělává. Ještě pár minut šelestů a pak úplné ticho. Nesnesitelná myšlenka.
" Tady je posádka druhého záchranného modulu. Podařilo se nám přistát. Udejte svou pozici."