vseofantasy

Saturday, September 29, 2007

Zbývající bestie

neměly ani čas uvědomit si rozsah kata¬strofy. Obklopily své protivníky. Očividně důvěřovaly pouhé hrubé síle svých úderů, ale nepočítaly s Gotrekovou a Snorriho zuřivostí. Gotrek zatočil sekerou v mohutném dvojitém oblou¬ku a donutil je ustoupit zpět. Snorri skočil vpřed a překulil se ve sněhu. Narazil do nohou jedné z bestií a podtrhl jí je; sekeru přitom stačil zaseknout jiné bestii do kolene a srazit ji k zemi. Aniž by Gotrek narušil tempo, jeho sekera dopadla dvakrát rychlostí blesku. Felix věděl, že se žádná ze zasažených bestií nezvedne, vzhledem ke strašlivé síle úderů. Sekera znovu vy¬letěla k obloze, aby uťala hlavu dalšímu nepříteli.
Nyní už stvůry Chaosu podlehly panice. Daly se na útěk. Gotrekova sekera zasáhla jednu z nich do zad. Snorri se vy¬hrabal na nohy a zvedl kladivo. Mrštil jím a zasáhl další bestii zezadu do hlavy, až upadla do sněhu. Vzápětí Snorri kladivo zase zvedl a rozbil jí hlavu na kaši.
Felix se rozhlédl. Z lesa se vynořily další nepřátelé, právě včas, aby byli svědky osudu svých druhů. Felix viděl, že jich není tolik, jak se obával. Byly to tři nanejvýš pětičlenné sku¬piny. Zdálo se, že největší část tlupy byla v hospodě. Bestie ještě váhaly, zda mají zaútočit, když Max zvedl ruce a začal za¬klínat. Během několika vteřin se mu v obou sevřených pěstech objevily koule světla jasnějšího než slunce. Když rozevřel prsty, vyrazily z nich blesky čisté zlaté záře. Proletěly mezi nestvůrami, pálily jim maso a rozpouštěly kosti. To už bylo na stvoření Chaosu příliš rychle se obrátily a prchaly do lesa.