vseofantasy

Sunday, June 08, 2008

Všude kolem sebe cítil proudění magických energií, které pulzovaly v prastaré síti. Pronikaly kamenem i runami. Vyba¬vovalo se mu několik dochovaných popisů tohoto místa, jež sepsal Tasirion a jiní mágové, kteří se je odvážili studovat. Většina prohlašovala, že je mrtvé; ostatní říkali, že je nečinné se slaboučkým tokem moci. Museli se zmýlit. Tohle místo mocí překypovalo.
Jsou to předchůdci trpasličích run, nebo představují něja¬kou paralelní vývojovou větev? uvažoval. Možná spolu nemají nic společného. Nedokázal to určit. Čaroděj v něm byl fasci¬nován a přál si, aby měl čas tyto věci studovat a udělat si náčrtky pro své kolegy-mágy, ale musel brát ohled na důle¬žitější věci a pokračovat v cestě tímto obrovským magickým bludištěm.
Uvědomil si, že se nachází někde na půl cesty, na místě za světem, který znal, a blízko říše Chaosu, i když ne ještě v ní. Měl pocit, jako by stál na okraji obrovské šachty svažující se dolů do téměř nekonečných hlubin. Někde nad ním byl jiný, větší a výkonnější portál.