vseofantasy

Wednesday, November 26, 2008

Vrhl se vpřed. Držel se za trolobijcem a hlídal mu záda proti
Když trpaslíkovi zmizely ze zorného pole bzučící mouchy, nepotřeboval další povzbuzení a zaútočil. Vyrazil vpřed a za¬sekl mohutnou sekeru do slizovité kůže netvora. Jeho jekot se slil s pulzováním runového ostří. Mohutná chapadla se roz¬plétala, zatímco netvor se zmítal v agónii. Muž, kterého držel, proletěl chodbou, jako by ho vystřelili z katapultu.
Teclis vyvolal malou nepravou sylfu, aby ho zachytila a ztlumila jeho pád. Bylo to drobné vzdušné stvoření vytvořené jeho vůlí z magické energie, spíše prodloužení jeho já než skutečný elementál, ale v této podobě pro něho bylo snazší projevovat svou moc.
Muž letěl tak rychle, že Teclis to nestihl. Než nařídil sylfě, aby jednala, už proletěl obloukem a zmizel ve Stezkách Prasta¬rých.
Zdálo se, že si toho trpaslík sotva všiml. Jen se bleskově ohlédl. Jedno zdravé oko se mu zúžilo, když uviděl Teclise, a pak se vrátil ke zrůdě Chaosu. Nyní se už démon stahoval,
couval do temnoty a jeho červí děti se plazily za ním. Teclis věděl, že musí tuhle frašku rychle ukončit, pokud má využít šance, jež se tu nabízí. Vyslal za netvorem další vlnu magické moci, spálil červy a sežehl mu maso. Umírající netvor ječel.
Trpaslík plivl na doutnající zbytky a pak se otočil tváří k čaroději.