vseofantasy

Monday, March 26, 2007

O Sargu

se pokoušel infarkt. Tolik se na bitvu těšil. Ale jeho válečná lest nevyšla. Jak to ? Nebyla sice úplně dokonalá, ale velitel lodi měl být přeci dost unáhlený člověk. Prvděpodobnost chyby a impulsivního rozhodování byla u plukovníka Parkera velmi vysoká, tak jak je tedy možné, že dělá, jako by solanské křižníky vůbec neviděl ?
" Ani vaše křižníky vám nepomáhají. " hřměl z vidoerádia demagogický hlas. " Než aby vypnuli své silové pole, raději se podívají na vaši zkázu. "
Tak a je to. Silové pole. Neútočí na ně prostě proto, že si netroufnou. Proč si ale myslí, že mají silové pole ? Že by je kontrolovali zblízka ? Nebo mají nějaké nové přístroje ? To je ale smůla.
" Za pět sekund přestanete existovat. Máte poslední šanci. "
Sarga se vztyčil a zařval : " Na to nemám nervy. Každého, kdo se vzdá nebo se pokusí katapultovat, okamžitě zabíít. " pak poněkud tišeji nařídil " Vydejte příkaz nejbližšímu solanskému křižníku, aby okamžitě zamířil k našemu systému."
Generál se pomalu posadil a snažil se nemyslet na to, co se děje nahoře v kosmu. Armádní psycholog se k němu nenápadně natočil a v průběhu několika minut odpoutal Sargovu mysl od děsivých galaktických problémů k šokující vizi překvapivé návštěvy generálovy manželky. Detaily jejího možného příjezdu do rekreačního centra vybaveného pro generálovu potřebu Sargu vyděsily natolik, že by se nejraději na celý kosmický konflikt vykašlal a okamžitě odjel zahladit stopy své bujaré relaxace, rozpustit tým masérek a přeuspořádat videotéku. Představa, že je jeho manželka mimo kontrolu přidělených expertů služby byla děsivá. Těch nepříjemností a ty zdlouhavé, úmorné a nikdy nekončící hádky. Skoro jako tekrát, když jí jakýsi pozemskký agent prodal za několik tisíc dolsů rozsáhlé materiály o generálových večírcích na Venusii. A to tam ještě ani nebylo všechno, ale nepříjemnosti z toho měl přímo kosmické. Tehdy se také rozhodl, že už nikdy nepojede na žádnou svoji dovolenou nikam mimo kolonie solanu. A dobře udělal. Zatím. Ale kdyby na něho mělo zase něco prasknout, pak zodpovědné osoby nedožijí rána.
Generál na chvíli zapoměl, co se děje v sektoru Alfa čtyři a to bylo dobře, protože se tam právě odehrávaly samé pro Solan velmi nepříjemné věci.