vseofantasy

Sunday, March 25, 2007

Proč

proboha používají naváděcí paprsky ? Kdyby vyslali normální řízené střely, měli by mnohem větší šanci na úspěšný zásah. Přece nemohli vědět, že piloti nebudou mít v přilbách ochranné filtry a již pouze zaměřovací paprsek bude stačit na to, aby je zcela paralyzoval.
Ticho v kabině prolomil palubní počítač : " Nepřátelská loď vystřelila salvu jedenácti raket s laserovým zaměřováním. Hlavice jsou konvenční. Doba do zásahu půl minuty. "
Henry se vzpamatoval a vykřikl : " Odlet. Všichni ze svých pozic. Kličkujte a útočte střemhlav. Oči otevřete, teprve až po dvou manévrech naslepo. První manévr všichni doprava a pak nahoru."
Prudké přetížení jej zalisovalo do anatomické sedačky a solaňan si uvědomil, že mu v záhybu kombinézy cosi cuklo. Odjištěná kapsle nepříjemně studila na holé kůži a Henryho se zmocnil pocit zoufalství. Tak tohle jsou ty jejich vitamíny a výživné látky. Při prvním náznaku nebezpečí se odjistí a jekmile se pokusí se katapultovat, jehla mu automaticky vpálí do žíly svou dávku smrtelného jedu. Vždyť se to proslýchalo už na letecké škole, i když tomu nikdo z pilotů nevěřil. Tolikrát ho cvičili, aby ovládal svou pamměť a ani při nejhlubších psychických sondách nic nevyzradil a teď mu evidentně nevěří. Raději ho zabijí, než by riskovali prohru. Ten technik, co tvrdil, že dnes nejsou na strojích výsostné solanské znaky asi nevtipkoval. No a co. Už je stejně pozdě. Deprese vrcholila a Henry sevřel řídící páku a opatrně otevřel oči.