vseofantasy

Tuesday, April 10, 2007

Zatímco těžkého Sargu vynášeli přivolaní nosiči ven z místnosti, ujal se jeden ze starších solanských důstojníků velení. Byl to snědý energický muž s vystouplými lícními kostmi, typickými pro obyvatele solanské galaktické oblasti. Na rozdíl od občasného Sargova dobromyslnéého výrazu, důstojníkovu tvář pokrývala neměnná sešklebená maska permanentně zuřícího hráče pokeru. Otočil se k ostatním důstojníkům a hlasitě pronesl.
" Přišli jsme sice o několik bojových člunů a náš velitel je právě teď v dost špatném stavu, ale bitva ještě nekončí. Podle nejnovějších informací se do systému blíží nadsvětelnou rychlostí jeden z našich bojových křižníků. Měl by se vynořit v průběhu příštích několika minut."
Jeden z důstojníků chvíli přemýšlel a pak se zeptal. " Myslíte, že bude jeden náš křižník stačit ? Pozemšťané mohou být dobře vyzbrojeni a v podstatě mají v tuto chvíli v našem systému pod kontrolou dva bojeschopné křižníky."
" Podle našich informací dobře vyzbrojeni nejsou. Minulý měsíc vstoupila v pozemské unii v činnost úsporná vyhláška o vybavení a výzbroji galaktické policie, takže právě teď vystříleli zhruba polovinu své munice." důstojník se dramaticky odmlčel a pak dodal. " A co se týká druhého křižníku, je stále ještě ve stínu za naším asteroidem a vůbec netuší, co se tady děje. Navíc z něj před okamžikem odstartoval záchranný modul pro fiktivního agenta Johnsona. Takže Stone už na palubě není. Žádný strach."
Důstojník udělal několik kroků ke spojovému technikovi a pokusil se na tváři vykouzlit škleb vzdáleně připomínající dobrácký úsměv svého předchůdce.
" Připravte pro náš křižník instrukce k útoku, jakmile se vyloupne z meziprostoru. Útok provést žárovou plazmou, ať máme ještě nějaké zajatce. Naši vědci potřebují dělat hodně pokusů a dobrovolníků je stále méně a méně. Ale jinak ať to vyřídí co nejrychleji. Už by se měli každou chvíli vynořit kousek od nich."